Tradycja wypieków w naszej Cukierni sięga lat 60-tych XX wieku. Wtedy to nasz tata, Marian Szczęsny, po kilkuletnich praktykach u najlepszych warszawskich cukierników, podjął pracę w cukierni w słynnym Barze Zodiak na tyłach Domów Towarowych Centrum.
W roku 1992, bazując na swych wieloletnich doświadczeniach w zawodzie cukiernika, założył rodzinną firmę pod nazwą Cukiernia Markiza, od imion Marian, Karol i Iza. Nasza firma od początku była związana ze Starymi Babicami. Obecnie pracownią z powodzeniem kierują dzieci, Iza Szczęsna i Karol Szczęsny.
Od ponad dwudziestu lat wypiekamy wyroby tradycyjne oparte na starych i sprawdzonych recepturach oraz nowe o wyszukanych smakach. Słyniemy między innymi ze smakowitych ciast drożdżowych i wyrobów z bitej śmietany.
Naszą specjalnością są torty na wszelkie okazje rodzinne i służbowe, dla małych i dużych solenizantów, na urodziny, śluby, przyjęcia. Naszymi klientami są osoby prywatne, instytucje publiczne, szkoły, przedszkola, a także wiele sklepów w Warszawie i okolicy. Prowadzimy również sprzedaż w punkcie handlowym przy naszej pracowni w Starych Babicach. Nasze ciasta smakowane są nie tylko w Polsce, ale również w Europie
Od początku naszego istnienia staramy się spełniać słodkie marzenia wszystkich naszych Klientów.
Iza Szczęsna
Karol Szczęsny